Vad har du för tankar?
Vilka tankar ger du kraft?

Det handlar inte om att bara tänka positivt. Har du mycket destruktiva, negativa tankar kan det vara så att du behöver titta på VARFÖR du har dessa tankar. Finns det någonting inom dig som “gnager”? Något du behöver lyfta till ytan, se och bearbeta? Har det bara med dig att göra eller är fler personer involverade? Är det någon du behöver förlåta för att kunna SLÄPPA och gå vidare? Dig själv kanske? Höga krav? Svek? Våga se det som är där inuti dig, våga känna känslorna för att låta dom passera. Gråt, prata, skriv av dig för att få det ur kroppen. Kanske behöver du hjälp att bearbeta?

Vi utmanas dagligen av våra tankar. Om jag skulle titta på mitt liv just nu skulle jag lätt kunna bryta ihop… och det har jag gjort. Jag jobbar mycket, men tjänar än så länge inte pengarna därefter. Min lön just nu består av ett 30% vikariat som lärare i Stresshantering, yoga och personlig utveckling. Ett drömjobb! Tyvärr har jag fått reda på att jag inte får vara kvar pga att den ordinarie anställda kommer tillbaka. Så från att ha fått in åtminstone dom pengarna går jag snart ner till zero! Hur hanterar jag det här?

Först och främst undrar du kanske hur jag kan välja att leva så här?
Jo, jag brinner så för att inspirera andra till hälsa och wellness! Jag skulle ju egentligen kunna söka vilket jobb som helst nu. Tro mig när jag säger att jag har inga problem med att jobba var som helst. Jag har jobbat med allt ifrån städning till olika receptioner till klädbutiker till organisationsutveckling på företag.

MEN, nu känner jag i min magkänsla att det är dags att våga satsa på min dröm. Jag brinner verkligen för att inspirera andra till hälsa och wellness. Det ligger i min natur. Redan som liten älskade jag att pyssla om andra så att de skulle må bra. Eller hur mamma? Kommer du ihåg när jag filade dina fötter eller när organiserade i skåpen hemma? Cattis, Becka, Micha, Madde, Charlotte kommer ni ihåg hur jag stylade er inför festerna och fixade mig själv i bilen 🙂 Såå kul!

Vad jag försöker säga är att jag behöver följa min livsuppgift! Jag behöver hålla fokus på min dröm! Jag är övertygad om att allt har en mening. När jag fick besked om att jag blir av med den enda fasta inkomsten jag har bröt jag ju som sagt ihop…först. Jag riktigt grottade ner mig i deppigheten och hopplösheten. När jag sedan kände mig redo VALDE jag mina tankar. Jag valde att tänka att allt har en mening. Detta händer mig för att jag ska få eld i baken och verkligen SATSA på min dröm! Jag ställde mig själv frågan: Hur mycket vill jag det här? Svaret blev: Det finns inga alternativ! Jag behöver välja de tankar som håller mig på banan så att jag höjer min energi och drar till mig mitt drömliv!!! Om jag kan, så kan du! Men det är som att träna på vad som helst. Slutar du träna, försvinner resultaten, so keep it up! För att DU VILL!

När du vill ändra dina automatiska tankar ser jag det som tre steg.

1. Medvetenhet (nulägesanalys). Bli medveten om vad du har för tankar idag.

2. Ta kontroll och ansvar över ditt liv, dina tankar, känslor, handling, ord.
Flytta dig från passagerarsätet och sätt dig i förarsätet!

3. STOPP! Hur kan du tänka istället? Välj vilken tanke du vill lägga kraft i!
Hjälp dig själv med påminnelser om hur du VILL vara, hur du VILL ha det!

Ingen annan kan göra detta åt dig. Du är själv ansvarig över ditt liv och din lycka.

Kram
Lina

×

Kundvagn