Min kostresa började i slutet av gymnasiet. Jag har dansat i hela mitt liv från fyra års ålder. På gymnasiet joggade jag en hel del och jag började träna styrketräning. Med det intresset växte även mitt intresse för kost. Jag började att läsa på VAD jag skulle äta och NÄR för att få effekt av min träning. Jag halkade in på proteinprodukter och lightprodukter med diverse tillsatser och levde så i några år. Med ett sötsug i grunden var denna kost och livsstil inte bra för min kropp. Jag kände mig sällan “mätt och nöjd” och med ett sötsug i grunden utvecklade jag ätstörningar. Jag upplevde motsatsen till balans i livet.

Under denna period bodde jag själv i en lägenhet som tillslut var fylld med böcker och tidningar om kost, hälsa och personlig utveckling. Jag grävde i mig själv och ställde mig frågan varför jag var så känslig för vilken mat jag åt. Jag ville veta mer. Efter att ha avslutat högskoleprogrammet Management inriktning hälsopromotion åkte jag till Santa Barbara i Kalifornien och läste Nutrition & Health. När jag kom hem läste jag till kostrådgivare (enligt livsmedelsverkets råd). Fett var fortfarande inte ok och man skulle se till att äta kolhydrater med fullkorn. Nu hade jag verktyg. Dom hjälpte inte. Jag upplevde fortfarande ett ständigt sug och var alltid beredd med frukt och nötter i väskan.

Jag läste mer. Jag provade mer. Januari 2014 utmanade jag mig själv. Jag skulle testa LCHF. Mamma och pappa hade provat det ett tag och jag hade tidigare dödsförklarat dom. Enligt livsmedelsverket är det ju livsfarligt att få i sig fett. Det jag upplevde var fascinerande! Livsomvälvande faktiskt. Mitt ständiga tänk och fixerande på mat FÖRSVANN! Hungern och suget hängde inte längre över mig som ett grått moln. Jag var fri! Så var känslan. Vad har hänt i kroppen!? Jag ville veta mer.

2015 läste jag till kostrådgivare inom Paleo och LCHF dvs lågkolhydratkost (Low carb). Jag säger bara “en kalori är inte en kalori”. Kolhydrater, proteiner och fett påverkar kroppen på olika sätt. Kolhydrater kan öka ditt sug. Proteiner bygger upp din kropp. Fett håller dig mätt, nöjd och utan sug.

Vill du veta mer om lågkolhydratkost?
Häng med på 8 veckors kurs med fokus på viktminskning i Kinna. Vi träffas varannan måndag kväll. Jag lär dig allt jag kan, inspirerar, tipsar och guidar dig till ett liv utan sug och extrakilon. Start måndag 16 april.

×

Kundvagn