Jag är jättebra på att lyssna på andras åsikter och har haft svårt att veta vad jag själv känner, tycker och tänker. Jag ser nu att jag har varit som en bläckfisk med mina armar eller känselspröt utåt och ständigt känt av och kollat av vad andra tycker och tänker. Jag har dessutom tyckt om att ha många bollar i luften, det är ju så mycket som är roligt i livet!

I början av 2000-talet blev det en period alldeles för mycket för mig. Jag tappade bort mig själv, upplevde ett kaos av känslor och tankarna bara snurrade runt som ett pariserhjul. Själv hemma en dag bröt jag ihop och kände att jag behövde stoppa detta! Jag satte ägg-klockan från köket på 1 minut och lade mig ner på golvet och bestämde mig för att BARA fokusera på mitt andetag. FY va det var jobbigt! Verkligen en utmaning för mig som var van vid att swisha runt och fixa en massa saker. Men efter ett tag upplevde jag något speciellt. Ett behagligt, skönt lugn. Pariserhjulet med tankar snurrade inte lika fort och kaoset av känslor lugnade ner sig. Åh… det här ville jag göra oftare.

Vid ett tillfälle var jag på massage och kvinnan som masserade frågade om jag ofta hade problem med nacke och axlar. Ja, det hade jag ju ständigt. Hon sa att en orsak kunde vara att jag tänkte för mycket, vilket skapade spänningar. Jag var ju expert på att analysera saker, jag levde i huvudet. När jag skulle ta beslut gjorde jag listor på för och nackdelar, försökte tänka ut vilket beslut som var BÄST. Då sa hon de magiska orden som jag aldrig kommer att glömma:

TÄNK inte, KÄNN EFTER…
Hm… jag vet inte om jag helt kunde ta till mig dom då vid 19 års ålder, men senare förstod jag precis vad hon menade! Att inte låta sinnet/hjärnan styra mig utan istället lyssna på själen/hjärtat.

Under åren fram till idag förstår jag att ju mer jag stannar upp och lyssnar in kropp och själ, istället för sinnet och tankarna desto mer kontakt får jag med min själ och mig själv, vad jag tycker, tänker, känner, behöver osv. Då behöver jag inte andras åsikter för att t ex ta beslut, utan jag kan gå min egen väg, min egen stig och följa mitt eget hjärta och själ.

×

Kundvagn